اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور


توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام »


(قسمت سوم)



در کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو و توسعه توانمندی های کشور » نویسنده و پژوهشگر ایرانی با سابقه طولانی مطالعات راهبردی در حوزه برنامه ریزی استراتژیک و مدیریت منابع با رویکرد بهره برداری مناسب از ظرفیت های موجود قصد دارد تا با پرداختن به ظرفیت های موجود در سیزده محصول جایگزین در یک اقتصاد تک محصولی ضمن معرفی منابع و ظرفیت های موجود درحوزه های مختلف به ویژگی های توانمندسازی اقتصاد ایران در کالبد بهره برداری و توسعه این ظرفیت ها و عبور از یک اقتصاد تک محصولی بپردازد.

 

در همین رابطه این نویسنده ضمن شناسائی ظرفیت های موجود درکشور و بررسی انطباقی عوامل موفقیت در کشورهای توسعه یافته قصد دارد با بهره برداری از نسخه بومی دانش دستیابی به این عوامل و کاربردی سازی آن در بهره برداری از ظرفیت های موجود درکشور به الگویی بپردازد که در انطباق با معیارهای پذیرش مشخص شده در ت های کلی کشور در حوزه اقتصاد بتواند اطلاعاتی مناسب را دراختیار جامعه بهره برداران از آثار این نویسنده و پژوهشگر ایرانی قرار دهد.


اطلاعاتی که ضمن آشنائی با الگوی ترسیم شده دراین کشورها و بررسی ظرفیت های موجود در کشور به شیوه ای تخصصی بر ویژگی های توانمندسازی و بارورسازی ظرفیت ها در اقتصاد ایران با بهره برداری از یک نسخه بومی شده (بهره برداری از ده گام توانمندسازی در یک آرایش اقتصادی مناسب ) تمرکز دارد و به چشم اندازی مناسب در توسعه توانمندی های کشور در حوزه اقتصادی می نگرد.


مجموعه اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو و برنامه توسعه توانمندی های کشور » با رویکرد استعاری توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام ، مجموعه ای کاملا تخصصی با محوریت ترسیم الگوی توسعه اقتصادی کشور با بهره گیری از ده گام اصلی توانمندسازی می باشد که در قالب ده جلد کتاب مستقل و به هم پیوسته از زنجیره ای به هم پیوسته در ارتباطات بین حلقه ها خبر می دهد.


خالق کتاب نقشه راه بزرگ » در بخشی از بیانات خود جهت معرفی این مجموعه جدید این گونه آورده است :


در اقتصاد ایران ، ظرفیت هائی وجود دارد که نیازمند شناسائی و بارورسازی می باشد. ظرفیت هایی با قابلیت جایگزینی سیزده محصول در چرخه ای که بر اقتصاد تک محصولی استوار است ، وبیان از استعداد بالای کشور در تولید ثروت ، توسعه اشتغال و ایجاد رفاه و امنیت در سرمایه گذاری برای جامعه دارد. جامعه ای مستعد رشد با سرمایه انسانی ارزشمند که از نبوغ بالای بهره برداری از این ظرفیت ها برخوردار است. جهت دستیابی به این مهم می توان بر ده گام توانمندسازی در یک آرایش مناسب اقتصادی تمرکز نمود. »  


بر اساس برنامه ریزی های بعمل آمده در قالب تحقیقات و پژوهش های میدانی از ظرفیت های موجود درکشور و چگونگی نحوه بومی سازی دانش بهره برداری از این ظرفیت ها با توجه به الگوهای انطباقی کاربرد در نسخه های موفق اجرا در مراجع مطالعاتی حوزه پژوهش نویسنده و پژوهشگر ایرانی (آقای محسن لاسمی ) پیش بینی می شود مجموعه اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو و برنامه توسعه توانمندی های کشور» با رویکرد استعاری  توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » به عنوان بزرگترین و کامل ترین نسخه تالیف در حوزه برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد اقتصادی کشور در قالب یک مجموعه ده جلدی تا پایان سال یکهزار و چهارصد در اختیار جامعه مخاطبان این نویسنده قرار گیرد.


رویکردی که با آماده سازی جلد اول این کتاب تا پایان سه ماهه اول سال یکهزار و سیصد و نود و نه ، بیان از آماده سازی مجموعه ای دارد که به تناوب در قالب یک مجموعه ده جلدی تا پایان سال یکهزار و چهارصد (جلد دهم ) به تدریج در اختیار جامعه مخاطبان محترم این نویسنده و پژوهشگر قرار می گیرد.


در بخشی از بیانات مولف کتاب در قالب پاسخ به این پرسش که آیا می توان به برخی منابع از سیزده منبع جایگزین نفتی اشاره کرد . ایشان با اشاره به این مطلب که منابع نفتی و محصولات وابسته به آن بخشی از ظرفیت ها و منابع خدادادی است که از ارزش و اهمیت بالایی برای کشور  برخوردار است . بر این مهم تاکید دارد که علیرغم وجود این ظرفیت خدادادی ، کشور از سایر منابع و ظرفیت های ارزشمند دیگر نیز برخوردار است.ظرفیت هایی که همچون نفت می تواند برای کشور ارزش افزوده ایجاد کند و موجبات رونق در چرخه اقتصادی کشور را فراهم آورد ، ولی این نکته را نباید فراموش کرد که کشور علاوه بر نفت می تواند بر سایر ظرفیت های اقتصادی خود نیز تمرکز کند . ظرفیت هایی که علاوه بر نفت می تواند موجبات تحول در برنامه توسعه اقتصادی کشور را فراهم آورد.  ایشان در ادامه در  پاسخ به این پرسش که بر سایر ظرفیت های دیگر چگونه می توان تمرکز نمود ، توجه مخاطب را  با طرح برخی سوالات به پاسخی جلب می نماید که در درون این سوالات نهفته است.  


سو ال اول : آیا می دانید که در برخی تهدیدها در حوزه کاهش منابع آبی کشور فرصت هایی با رویکرد ایجاد ارزش افزوده در تبدیل تهدید به فرصت وجود دارد ؟


سوال دوم : آیا می دانید که در برخی تهدیدها در حوزه آلایندهای زیست محیطی در کشورفرصت هایی با رویکرد ایجاد ارزش افزوده در تبدیل تهدید به فرصت وجود دارد ؟


سوال سوم : آیا می دانید که در برخی تهدیدها در حوزه مصرف و تبدیل انرژی از یک شکل به شکلی دیگر در کشور فرصت هایی با رویکرد ایجاد ارزش افزوده در تبدیل تهدید به فرصت وجود دارد ؟  


وبسیاری سوالات که با مطالعه آثار تبدیلی تهدیدها به فرصت در اقتصاد کشورهای توسعه یافته به ویژه در بخش کشاورزی و دامپروری در کشورهای اروپای شرقی و یا تحقیقات تکمیلی در کشورهای صنعتی بیان از توجه و تمرکز این کشورها به منابعی دارد که از ظرفیت های لازم برای توانمندسازی اقتصاد برخوردار بوده و می تواند مورد توجه پژوهشگر ان اقتصادی و مراکز مطالعات راهبردی در کشور قرار گیرد.


 کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو و برنامه توسعه توانمندی های کشور » به مفاهیمی می پردازد که از جمله فرصت ها و ظرفیت های موجود (منابع ارزشمند ) در کشور می باشد . مولف کتاب در جایگاه بررسی الگوهای انطباقی رشد دراقتصاد جهانی به نتایج تحقیقات خود در بررسی الگوی توسعه اقتصادی کشور هند به عنوان یکی از اقتصادهای پیشرو در کشورهای در حال توسعه می پردازد و آن را به عنوان الگویی ارزشمند معرفی می کند. الگویی که از دیدگاه این نویسنده و پژوهشگر ایرانی ، مسیری مناسب را پیش روی اقتصاد این کشور قرارداده و موجبات پیشی گرفتن این اقتصاد را در چشم انداز توسعه از بسیاری از کشورهای توسعه یافته صنعتی را فراهم می آورد. ایشان با پرداختن به یکی از عوامل تاثیر گذار در برنامه توسعه اقتصادی کشور هند ، از جمله عوامل موفقیت دراین اقتصاد را بهره برداری از یک آرایش مناسب اقتصادی در به کار گیری ظرفیت ها و توزیع مناسب منابع در چهار حوزه اصلی معرفی می کند. رویکردی که در بررسی الگوی پیشنهادی دونگ شیائوپنگ در کشور چین نیز مسبوق به سابقه می باشد و این تئوریسین اقتصادی نیز به عنوان یکی از عوامل توسعه اقتصاد چین در مجموعه پنج جلدی خود به آن به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی تمرکز داشته است .


با بررسی برخی محورهای مورد نظر در ترسیم الگوی توسعه اقتصادی کشور از دیدگاه خالق کتاب نقشه راه بزرگ ، این گونه به نظر می رسد که ایشان اعتقاد دارد که اقتصاد ایران با ظرفیت های بالای توسعه و ذخایر فراوان موجود همراه با استعداد بالای سرمایه انسانی جوان که می توانند به عنوان فعالان اقتصادی کشور موجبات تولید ثروت را برای کشور فراهم آورند در اولین قدم نیازمند بهره برداری از یک آرایش مناسب اقتصادی جهت اجرای ده گام توانمندسازی اقتصاد در حوزه هایی می باشد که در مجموعه ده جلدی کتاب مورد نظر به آن پرداخته می شود.


ایشان دربخشی از بیانات خود جهت معرفی نتایج تحقیقات در راستای ترسیم الگوی توسعه اقتصادی کشور به نتایجی اشاره می کند که از جمله آن ها می توان به تولید ثروت از ارزش افزوده اقتصادی ، ایجاد اشتغال ، توسعه رفاه و امنیت در سرمایه گذاری ، مهاجرت مع فعالان اقتصادی از شهرهای بزرگ صنعتی به شهرهای کوچک با قابلیت سرمایه گذاری محدود ، توسعه فعالیت های صنعتی تولید کالا ، توسعه شبکه های موازی سرمایه گذاری در حوزه تولید ، حمل و ترانزیت کالا از کشور ، توسعه فعالیت های خدماتی بین جاده ای با رویکرد بهره برداری از سرمایه گذاری مشترک، توسعه فعالیت های کشاورزی در مناطق با منابع آبی مناسب و خاک حاصلخیز ، توسعه فعالیت های دامپروری در مناطق با ظرفیت های بالای رشد دام و طیور، توسعه ظرفیت های مناطق ویژه اقتصادی تولید انرژی از منابع خام در قالب استخراج ، تولید ، پالایش و آماده سازی فرآورده و. مواجه کند.اهدافی که در  کاهش آسیب های ناشی از نوسانات اقتصادی در یک اقتصاد تک محصولی از ظرفیت های مناسب جهت حمایت از فعالان اقتصادی برخوردار است .  


در ادامه (قسمت چهارم) به برخی محورهای مورد نظردرطراحی و ترسیم الگوی توسعه با رویکرد پرداختن به حوزه های اصلی و فرعی تمرکز مولف اثر در قالب کاربردی سازی نسخه بومی الگوی توسعه به عنوان یکی از ویژگی های منحصربه این اثر همراه با برخی دستاوردها (امتیازات ) بهره برداری از الگو  از دیدگاه مولف کتاب پرداخته می شود.  


برنامه جامع توانمندسازی پارک های علم و فناوری

مدل برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس و بررسی نقش آن در توسعه توانمندی های سازمان

اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » (قسمت پنجم)

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت چهارم

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت سوم

اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت دوم

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران درده گام » قسمت اول

های ,توسعه ,ظرفیت ,کشور ,اقتصاد ,، ,ظرفیت های ,اقتصاد ایران ,ظرفیت ها ,بهره برداری ,برداری از ,اقتصاد ایران ظرفیت ,ترسیم الگوی توسعه ,توانمندسازی اقتصاد ایران ,الگوی توسعه اقتصادی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام دانلود رایگان جزوه کتاب pdf ღ♥ღ SAHIFEYE NOOR ღ♥ღ reucradelde دست نوشته های صادق جِبلی دانلود رایگان 11 ranginetkamane kavirplusm pahneyefkavir