برنامه جامع توانمندسازی پارک های علم و فناوری


نگرشی نو در بهره برداری از کلینیک های حل مسئله در ساختار پارک های علم و فناوری  »


      برنامه جامع توانمندسازی (بارورسازی ) پارک های علم وفناوری ، از جمله برنامه هایی می باشد که در قالب پیشنهادات ارائه شده از سوی محقق و پژوهشگر ایرانی (مولف کتاب طراحی و ایجاد کلینیک حل مسئله درسازمان ) به جهت افزایش سطح توانمندی پارک های علم وفناوری  و با هدف توسعه  ارتباط صنعت و دانشگاه و افزایش سطح اثربخشی عملکرد  پارک های علم وفناوری در ارائه خدمات مشاوره ای در مسیر کاهش سطح چالش ها  وتبدیل آن به فرصت های بهبود در مجموعه های صنعتی کشور با محوریت تامین اهداف مشخص شده در برنامه رونق تولید طرح موضوع گردیده است .


رویکردی که این پژوهشگررا با تمرکز بر تحقیقات به عمل آمده بر جدید ترین الگوهای توانمندسازی سازمانی در کشورهای توسعه یافته و بررسی نقش آن در رونق تولید در مجموعه های صنعتی این کشور ها را به سوی طراحی و بومی سازی نسخه کاربردی یکی از این ابزارها با عنوان کلینیک حل مسئله در کشور سوق داد. ابزاری که با توجه به مشاهدات بعمل آمده در نمونه های کاربردی شده آن در کشورهای توسعه یافته ، از ظرفیت ها و نرخ بالای تاثیرگذاری در برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد به ویژه در مجموعه های صنعتی برخوردار است.  


از جمله اهدافی که این پژوهشگر در قالب آماده سازی دانش بهره برداری از کلینیک حل مسئله با هدف کاربردی سازی  نسخه بومی شده آن در کشور دنبال می کند ، می توان به ظرفیت های موجود دراین ابزار در راستای توسعه فعالیت های دانش بنیان کشور اشاره کرد. اهدافی که بر توسعه فعالیت های دانش بنیان با هدف تولید محصولات با ظرفیت های صادراتی به سایر کشورها و بهره برداری مناسب از منابع و ظرفیت های موجود درکشور تمرکز دارد.


با بررسی ظرفیت های موجود درپارک های علم وفناوری کشور به جهت بهره برداری از شیوه های مناسب تحقیق و توسعه و سرمایه ها ی موجود درکشور درحوزه های صنعت ، معدن و پتانسیل موجود درجغرافیای اقتصاد کشور که از سطح بالای تاثیر بر عملکرد اقتصاد کشور برخوردار می باشد. از جمله دستاوردهایی که در برنامه جامع توانمندسازی پارک های علم وفناوری براساس الگوی پیشنهادی از سوی پژوهشگر و محقق ایرانی ( آقای محسن لاسمی ) متصور بود می توان به برخی محورهای مشخص شده درزیر اشاره کرد:


-       - افزایش سطح اثربخشی عملکرد پارک های علم و فناوری در توسعه فعالیت های دانش بنیان .


-       - افزایش سطح اثربخشی عملکرد پارک های علم وفناوری در کاهش چالش ها و تبدیل چالش های موجود  به فرصت های تاثیر گذار در برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد .


-       - افزایش میزان بهره وری عملکرد در بنگاه های اقتصادی کوچک با هدف کاربردی سازی ایده های نو در برنامه توسعه محصولات و خدمات این بنگاه ها .


-      - افزایش میزان بهره وری عملکرد در مجموعه های صنعتی ، خدماتی و دستگاه های اجرائی بهره بردار از خدمات مشاوره فنی و تخصصی کلینیک های حل مسئله در پارگ های علم وفناوری .


-      - افزایش میزان بهره وری عملکرد سرمایه های انسانی فارغ التحصیل از دانشگاه ها با محوریت بهره برداری از برنامه توسعه مهارت های فردی دانشجویان در برنامه توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه .


-      - و. سایر محورهایی که می توان به عنوان برخی دستاوردهای بهره برداری از برنامه جامع تحول (توانمندسازی) پارک های علم وفناوری موضوع پیشنهادی محقق و پژوهشگر این حوزه  متصور بود.


با بررسی آثار مربوط به دستاوردهای حاصله از موفقیت مجموعه های صنعتی در کشورهایی همچون ژاپن و آلمان که با تمرکز بر بهره مندی از ابزارهای توانمندسازی سازمانی عصر جدیدی از معماری راهبردی تحول را در خود آغاز نموده اند ، موضوع بهره برداری از کلینیک های حل مسئله به عنوان یک ابزار موثر توانمندسازی سازمانی از جمله علومی است که به آن توجه و تمرکز  بسیار شده ودراین رابطه با سرمایه گذاری بالایی در حوزه پژوهش ، مطالعات کاربردی و آماده سازی الگو جهت پیاده سازی و بهره مندی از این ابزار مواجه بوده است. 


رویکردی که با اام  به بهره برداری از شیوه های نوین حل مسئله در مجموعه های صنعتی و یاخدماتی  در کشورهای مزبور از آن به عنوان یکی از عوامل ارزشمند در هزینه فرصت یاد می کنند و دراین رابطه اعتقاد دارند که به میزان چندین برابر هزینه های آماده سازی کلینیک حل مسئله در آینده می توان به فرصت های جدید سرمایه ساز رسید.  شیوه هایی که با پرداختن به چگونگی نحوه بهره برداری از روش گروهی حل مسئله در بررسی رویدادهای نامنطبق پیش روی سازمان از قابلیت های بالای برنامه ریزی موثر جهت برنامه ریزی و مدیریت تحول در اجرا برخوردار می باشد ، ودراین زمینه سازمان های صنعتی موجود در این کشورها را ترغیب به بهره برداری از غنی ترین انرژی موجود در سازمان (انرژی تفکر و اندیشه ورزی سرمایه انسانی ) معطوف می کند.     


انرژی حاصله از اندیشه ورزی و تفکر سرمایه انسانی در کشورهای توسعه یافته از جمله منابع تازه شناسائی شده انرژی می باشد که به جهت عدم استفاده ازابزارهای مناسب ، بهره برداری از آن تنها معطوف به جوامع تحقیقاتی بوده و آثار تبدیل وضعیت آن از یک شکل پنهان و موجود در قشرخاکستری مغزانسان ها در یک طیف گسترده تاثیرگذار بر تمامی سطوح اجرا میسر نبوده است. ظرفیتی عظیم که با انعکاس آن در جامعه بهره برداراز این انرژی خدادادی همراه با غنی سازی قوه تفکر درجامعه می توان با برنامه ریزی مناسب ، آن را به سمت وسوی نوآوری و توسعه دانش جمعی در جامعه بهره بردار از این انرژی هدایت نمود.


این مهم از جمله رویکردهایی است که درک و بهره مندی از آن نیازمند بهره برداری از ابزاری مناسب با هدف بارورسازی و توسعه این انرژی می باشد . ابزاری که ضمن بهره برداری از ظرفیت های موجود دراین انرژی بتواند ضمن بارورسازی منابع مولد انرژی ، موجبات تعالی و توسعه این انرژی بی انتها را در جامعه بهره بردار از آن فراهم آورد.


رویکردی که بسیاری از مجموعه های معتبر پژوهشی و صنعتی موجود دراین کشورها را با صرف هزینه های بالای جذب و بکارگماری محققین در حوزه های مختلف ( ستادی ، عملیاتی و پشتیبانی عملیات ) همراه با بهره برداری از تجهیزات خاص موجود در آزمایشگاه های خاص ارزیابی نوآوری ، شکوفائی استعدادها  و برآن داشت که در مسیر شناسائی ابعاد مختلف بهره برداری از این قوا(قوای خلاقه سرمایه انسانی ) گام های موثری بردارند. گام هائی که بهره برداری از بزرگترین منبع انرژی موجود در عصر حاضر (انرژی موجود در قوای خلاقه و تفکر سرمایه انسانی ) را محصول یک  برنامه ریزی مناسب در مسیر تبدیل این انرژی از حالت بالقوه موجود درقشر خاکستری مغز انسان ها به یک منبع بالفعل در مواجهه با چالش های موجود در جامعه (سازمان معرفی)  می کند . منبعی عظیم و بی انتها که علاوه بر ترسیم فرصت های بهبود در مواجهه با چالش ها ، با بهره مندی از قوای تفکر و اندیشه ورزی پیرامون ترسیم الگوهای بهبود از ظرفیت های مناسب جهت طرح ایده های ارزشمند و تبدیل آن به محصولات ناشی از تولید وبارورسازی ایده نیز برخوردار است.


این مهم از جمله اهدافی است که می تواند با توسعه ظرفیت های موجود درپارک های علم وفناوری موجبات ایجاد فضایی مناسب را برای توسعه مهارت های فردی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی با برقراری ارتباط مناسب صنعت و دانشگاه فراهم آورد. رویکردی که علاوه بر توسعه مهارت های فردی ، از نقشی تاثیر گذار در رابطه با ایجاد اشتغال و برنامه توسعه اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز برخوردار می باشد. 


 

برنامه جامع توانمندسازی پارک های علم و فناوری

مدل برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس و بررسی نقش آن در توسعه توانمندی های سازمان

اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » (قسمت پنجم)

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت چهارم

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت سوم

اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت دوم

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران درده گام » قسمت اول

های ,  ,بهره ,توسعه ,برداری ,موجود ,    ,بهره برداری ,برداری از ,های علم ,پارک های ,کشورهای توسعه یافته ,فارغ التحصیلان دانشگاهی ,توسعه بهبود عملکرد ,تفکر سرمایه انسانی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


cargegesi شبکه سمن های استان کرمانشاه sabagrafik مترجم ترکی استانبولی659 8888 0919 harmonicpayiz دانلود 93 | دانلود موزیک، برنامه و ... دهکده logcomr یگان موزیک - دانلود آهنگ جدید sibgerafik