بررسی آثار انطباقی الگوی توسعه اقتصادی کشور در

مجموعه ده جلدی اقتصاد ایران : ظرفیت ها , الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور »

با استانداردهای تحقق جهش تولید  »

قسمت اول »


ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن سال نو (سال 1399) به مخاطبان محترم , امید است که سال جدید در مسیر دستیابی به اهداف مشخص شده در برنامه های توسعه اقتصادی کشور سالی توام با موفقیت در مسیر دستیابی به دستاوردهایی باشد که موجبات تحول را درساختارهای اقتصادی کشور را رقم زند.


در همین رابطه با توجه به شعارسال که بر ایجاد و شکل گیری یک تغییر بالقوه در مجموعه های صنعتی و خدماتی کشور با هدف جهش تولید تمرکز دارد , قصد داریم تا با بررسی این مهم و بررسی چگونگی نحوه انطباق آن با دستاوردهای مشخص شده در جدیدترین اثر نویسنده و پژوهشگر ایرانی (محسن لاسمی) به ویژگی های بهره برداری از یک الگوی موثر جهت دستیابی به این مهم (جهش تولید) به عنوان یکی از دستاوردهای بهره برداری از الگوی مورد نظر بپردازیم .


رویکردی که قصد داریم در این حوزه درقالب محورهای مشخص شده در زیر به آن پرداخته و از منظر دستیابی به یک برنامه توسعه اقتصادی که یکی از اهداف آن می تواند جهش تولید در سال یکهزاروسیصدو نودونه می باشد را مورد بررسی قرار دهیم . عواملی که می تواند در قالب بخشی از مولفه های مشخص شده در زیر مورد بررسی قرار گیرد:


- ظرفیت های موجود دراقتصاد ایران و بررسی نقش آن در ترسیم الگوی توسعه اقتصادی کشور .


-اقتصادایران در دوران پسااپیدمی و نقش ظرفیت های موجود در کشور دربازسازی ارکان آسیب دیده اقتصادی.


- توانمندسازی مجموعه های صنعتی و خدماتی کشور از جمله مومات جهش تولید در ترسیم الگوی توسعه اقتصادی کشور.


- بررسی نقش سرمایه گذاری در حوزه های صنعتی و خدماتی کشور با هدف جهش تولید در الگوی توسعه اقتصادی کشور.


- برخی اقدامات بنیادی توسعه زیرساخت در الگوی توسعه اقتصادی کشور و بررسی نقش آن در جهش تولید.


- بررسی نقش چشم انداز و سند راهبردی توسعه در تحقق شعارجهش تولید در مجموعه های صنعتی و خدماتی کشور.

 

ظرفیت های موجود دراقتصاد ایران و بررسی نقش آن در ترسیم الگوی توسعه اقتصادی کشور :


بررسی رفتارهای اقتصادی در حوزه برنامه ریزی و توسعه حلقه های جدید در زنجیره کسب و کار و ایجاد بازارهای مالی همچون بورس , فات گرانبها و در کشورهای توسعه یافته از جمله محورهایی بوده است که همواره توسط رقبای اقتصادی در داخل و خارج از کشورهای توسعه یافته مورد رصد قرار می گیرد, ودراین مسیر نقش تحلیل گران اقتصادی نقشی کاملا متمایز و تاثیرگذار می باشد .



تحلیل گران اقتصادی با رصد تحولات بازارسرمایه و بررسی ظرفیت های موجود در یک جامعه همواره دارای نقشی تاثیرگذار درتعیین مسیر موفقیت یک جامعه بهره بردار از نتایج تحلیل در برنامه ریزی ها می باشند.



با بررسی آثار نتایج تحلیل های اقتصادی بعمل آمده در اتاق های فکر برنامه ریزی راهبردی توسعه بهبود عملکرد در شرکت های بزرگ چند ملیتی و یا تمرکز برچگونگی نحوه ترسیم نقشه راه توسعه بهبود عملکرد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته , این نکته قابل تامل است که در این کشورها , هیچگاه تصمیمات اقتصادی در حوزه های تاثیرپذیر از تصمیم مورد نظر که محصول بررسی آثار در اتاق های فکر تخصصی می باشد اتخاذ نگردیده و کلیه برنامه ریزی ها در این حوزه محصول یک جمع بندی مناسب از نتایج تحلیل های اقتصادی در حوزه های مختلف می باشد.



از جمله عواملی که در قرن بیست و یکم و درآستانه ورود به سال 1400 هجری شمسی ودرسال 2020 میلادی پیش روی جامعه جهانی قرار گرفته است می توان به آثار اقتصادی ناشی از درگیری جامعه جهانی با یک اپیدمی فراگیر (ویروس کرونا ) اشاره کرد.



آثاری که با کاهش قیمت نفت و تاثیر بربازارهای سرمایه , اقتصاد جهانی را با چالشی از جنس چالش های خارجی تاثیرگذار برروند توسعه بازار مواجه نموده است, و در این مرحله از جمله پیش بینی ها می توان به آثار زیانبار تاثیر این ویروس در دوران پسا اپیدمی اشاره کرد.



دورانی که نیازمند بررسی آسیب های وارده به اقتصاد در حوزه های مختلف وبرنامه ریزی مناسب جهت عبور از چالش های مورد نظر می باشد. رویکردی که به عنوان یکی از عوامل غیرارادی تاثیرگذار بر بازار سرمایه نیازمند بهره بردری از راهکارهای مناسب جهت عبور از آسیب های ناشی از ظهور و بروز ویروس جدید و برنامه ریزی جهت انجام اقدامات اصلاحی لازم جهت مواجهه با آن در اقتصاد جهانی می باشد.



در تحقیقات بعمل آمده توسط مولف کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها , الگو و برنامه توسعه توانمندی های کشور  بر رفتارهای جدید اقتصادی مشاهده شده در کشورهای آسیای شرقی درگیر با این ویروس , این مهم قابل توجه است که کشورهای مورد نظر ضمن مبارزه با روند توسعه ویروس در حوزه های بهداشتی و درمانی که مسیر خاص خود را می پیماید . در برنامه ریزی های خود در مسیر کاهش سطح تاثیرپذیری اقتصاد از آسیب های وارده از این اپیدمی , برگزاری اتاق های فکر اختصاصی عبور از چالش های اقتصادی ناشی از تاثیر این اپیدمی را در دستور کار خود قرار داده اند.



کشورهایی همچون چین به عنوان اولین کانون درگیر با بیماری به منظور عبور از چالش , قسمت عمده ای از ظرفیت های خود را در مسیر بازسازی خسارات ناشی از گسترش ویروس صرف ایجاد و توسعه بازارهای جدید با هدف توسعه ظرفیت های تولید نموده است, و یا درکشوری همچون ژاپن علیرغم کنترل نسبی بیماری و مواجهه با تعطیلی بسیاری از حوزه های صنعتی , دراین مسیر با بهره برداری از ظرفیت های جایگزین مشغول بازسازی حوزه های آسیب دیده می باشد.



این مهم در کشورهایی همچون کره جنوبی که با آسیب بیشتر مجبور به تعطیلی بسیاری از مجموعه های معظم صنعتی خود شده است علیرغم بروز مشکلات جدی دراین حوزه , درحاشیه مبارزه با بیماری , به دنبال کشف راهکارهای عبور از چالش دریک بازه زمانی با مطلوبیت اثر بالا می باشد.



همزمانی آماده سازی مجموعه ده جلدی اقتصاد ایران : ظرفیت ها , الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور با تغییرات صورت پذیرفته در اقتصاد جهانی آسیب دیده از اپیدمی کرونا که با آثاری همچون کاهش قیمت نفت و سایر فرآورده های فسیلی به گونه ای همزمان با افزایش قیمت برخی فات گرانبها , اقتصاد جهانی را با پدیده ای جدید مواجه نموده است . این فرصت را پدید می آورد که با توجه به الگوهای ترسیم شده در مجموعه ده جلدی مورد نظر با پرداختن به ظرفیت های موجود در کشور به فرصت های جدید ناشی از تهدیدهای جدید در حوزه های اقتصادی بیشتر پرداخته شود. 




برنامه جامع توانمندسازی پارک های علم و فناوری

مدل برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس و بررسی نقش آن در توسعه توانمندی های سازمان

اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » (قسمت پنجم)

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت چهارم

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت سوم

اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت دوم

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران درده گام » قسمت اول

های ,توسعه ,اقتصادی ,کشور ,بررسی ,حوزه ,توسعه اقتصادی ,حوزه های ,می باشد ,اقتصادی کشور ,ظرفیت های ,الگوی توسعه اقتصادی ,اقتصاد ایران ظرفیت ,ترسیم الگوی توسعه ,کشورهای توسعه یافته

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


ngeenkavir دانلود فایل تاسيسات حفاظتي و نظارتي ساختماني پیام رسان فندق اداره کتابخانه های عمومی شهرستان مهریز fanoosprc بلاگی برای فایل ها roygleninav e-saeed سی ان سی سنگ