مدل برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس و بررسی نقش آن در توسعه توانمندی های سازمان

قسمت دوم » 


در گذشته با اشاره به مدل برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس (قسمت اول ) پیرامون معرفی مدل , ویژگی ها , ساختارشکلی و چگونگی نحوه طراحی و کاربردی سازی آن در سازمان اطلاعات اولیه در اختیار مخاطبان محترم قرار گرفت. رویکردی که با هدف افزایش سطح آگاهی و شناخت مخاطبان محترم با این الگوی زیرساختی توانمندسازی سازمانی به معرفی آن می پردازد.


درهمین راستا با توجه به محورهای ترسیم شده در الگوی مورد نظر و چگونگی نحوه بهره برداری از نسخه مشابه آن در کشورهای توسعه یافته قصد داریم تا با بررسی مقایسه ای این مدل با سایر شیوه ها و ابزارهای مورد بهره برداری دراین زمینه , به ویژگی ها و نقاط قوت این ابزار توانمندسازی سازمانی در مقایسه با سایر ابزارها  پرداخته شود .

 

الگوی برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس که برگرفته از دانش تلفیقی و روزآمد شده  با ظرفیت بومی سازی نسخه کاربردی  براساس مطالعات و تحقیقات میدانی محقق و پژوهشگر ایرانی می باشد. الگویی است که  با توجه به ماهیت و ساختار شکلی اجرا در مقایسه با سایر ابزارهای ارزیابی و مدیریت عملکرد در سازمان دارای نقاط قوت و ظرفیت هایی فراتر از سایر نسخه های موجود دراین زمینه می باشد.


ظرفیت های که  با توجه به نقش زیرساختی این الگو برای بهره برداری درسایر پروژه های توانمندسازی سازمانی , آن را به گونه ای متمایز و با اهدافی فراتر از نتایج مورد انتظار در سایر ابزارهای ارزیابی و مدیریت عملکرد مورد بررسی قرار می دهد. با پرداختن به برخی ظرفیت های مورد نظر قصد داریم تا اطلاعات بیشتری دراین رابطه دراختیار مخاطبان محترم قرار گیرد.


ظرفیت های الگوی برنامه ریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد اورایس در تمایز با سایر ابزارهای مشابه :


1) بهره برداری از الگویی با ظرفیت ترسیم سند راهبردی توسعه در سازمان به گونه ای که در آن الگوی توسعه سازمان محور اصلی شکل گیری فرآیند برنامه ریزی استراتژیک می باشد.


2) پردازش اصولی راهبردهای سازمان در انطباق با محورهای ترسیم الگو در سند راهبردی توسعه , بیانیه ماموریت سازمان و اطلاعات استخراج شده از برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد سازمان در ادوار قبلی .


3) بهره برداری از شاخص های عملکرد در سه حوزه شاخص های کلیدی , شاخص های اختصاصی و شاخص های فصل مشترک عملکرد که ضریب دقت  بررسی عوامل درفرآیند های  برنامه ریزی , ارزیابی و به ویژه پالایش ریزعامل های تحلیلی عملکرد را در مقایسه با سایر ابزارهای موجود دراین زمینه  بالاتر می برد.


4) ظرفیت های الگو در طراحی و ایجاد بانک اطلاعات شاخص ها با قابلیت بهره برداری در فرآیندهای برنامه ریزی و ارزیابی عملکرد که از جمله عوامل اصلی افزایش دقت در صحه گذاری و تصدیق عملکرد کارکنان و حوزه ها در فرآیند ارزیابی و سنجش هماهنگ عملکرد می باشد.


5) ظرفیت های بالای الگو در پالایش , پردازش و تحلیل ریزعامل ها در کلیه فرآیندها و حوزه های مختلف سازمان ( کلیه حوزه های صف و ستاد ) , رویکردی که در بهره برداری از سایر ابزارها محدود به یک دامنه خاص و با ظرفیتی محدود می باشد.


6) قابلیت های الگو در طراحی و ایجاد بانک جامع اطلاعات عملکرد با ظرفیت پردازش , غربال گری و دسته بندی اطلاعات مربوط به برنامه ریزی و ارزیابی عملکرد کارکنان , حوزه ها و سازمان  در ادوار مختلف .


7) ظرفیت های الگو در امکان سنجی و بررسی تحلیلی برون دادهای عملکرد در مقایسه با اهداف و برنامه های ترسیم شده دراول دوره با بهره گیری از سه دسته شاخص اصلی کلیدی , اختصاصی و فصل مشترک عملکرد.


8) ظرفیت های الگو در ارزیابی اولیه  نقاط قوت و قابل بهبود عملکرد کارکنان , حوزه ها و سازمان با محوریت آنالیز عوامل تاثیرگذار بر شکل گیری نقاط قوت و قابل بهبود عملکرد که می تواند منجر به برنامه ریزی انجام اقدامات اصلاحی در این زمینه شود.


9) قابلیت های بالای الگو در پیاده سازی نسخه بومی شده و کاربردی در سازمان با محوریت بهره برداری از سامانه های هوشمند تعالی سازمانی.


10) ظرفیت های زیرساختی  الگو در تامین اطلاعات پیش نیازی مورد نظر در طراحی نسخه کاربردی سایر ابزارهای توانمندسازی سازمانی (پروژه های بهبود ) که در این رابطه نیازمند بهره برداری از اطلاعات استخراج شده توسط الگو می باشد.


از جمله این ابزارهای توانمندسازی سازمانی (پروژه های بهبود ) در برنامه جامع تحول در سازمان می توان به برخی ابزارهای مشخص شده در زیر اشاره کرد :


10-1-برنامه ریزی جانشینی

10-2- طراحی مسیر رشد شغلی کارکنان

10-3- سیستم های نوین توزیع پاداش انگیزش در سازمان

10-4- طراحی و ایجاد کلینیک حل مسئله در سازمان

10-5-مهندسی ابداعات (خلاقیت )

10-6- مدیریت دانش و اطلاعات


و سایر ابزارهای توانمندسازی سازمانی که به گونه ای نیازمند بهره برداری از اطلاعات استخراج شده از الگوی برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس به شیوه ای نظام مند می باشند.


در بررسی اقدامات صورت پذیرفته در برخی مجموعه های معظم صنعتی و خدماتی فعال در کشورهای توسعه یافته , از جمله نکات حائز اهمیت در فرآیند برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد این مجموعه ها می توان به تمرکز این مجموعه ها به ابزارهای زیرساختی توانمندسازی سازمان توجه کرد.


رویکردی که بیان از ارزش و اهمیت بالای فرآیند ارزیابی و تحلیل عملکرد دراین مجموعه ها دارد. فرآیندی که درآن مجموعه ها صرفا به انجام فرآیند ارزیابی عملکرد با محوریت دستیابی به آثار امتیازی آن جهت بررسی میزان انطباق عملکرد کارکنان نسبت به برنامه نمی پردازند. بلکه با برنامه ریزی و اجرای فرآیند ارزیابی و سنجش هماهنگ عملکرد کارکنان , حوزه ها و سازمان به اهدافی همچون بررسی میزان انطباق اقدامات صورت پذیرفته با برنامه ریزی اولیه , نوآوری های مشاهده شده دراجرای برنامه با هدف افزایش میزان بهره وری عملکرد, میزان هزینه های اجرا در مقایسه با منابع مورد نظر جهت اجرا (تحلیل هزینه منفعت ) و. سایر عوامل به گونه ای علمی و با استفاده از ابزارهای مناسب  پرداخته می شود.  شیوه ای که در آن با شناسائی نقاط قوت وقابل بهبود عملکرد کارکنان , حوزه ها و سازمان که از جمله اطلاعات استخراج شده از فرآیند  پالایش و تحلیل ریزعامل های عملکرد در الگوی برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس می باشد جهت برنامه ریزی انجام اقدامات اصلاحی مورد نظر برنامه ریزی های لازم بعمل می آید.


درانتها می توان با تمرکز بر الگوی برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس به عنوان یک ابزار زیرساختی برنامه ریزی و مدیریت تحول به ویژگی های این ابزار با ظرفیت بومی سازی نسخه کاربردی در سازمان به گونه ای که تامین کننده نیازمندی های فرآیندی مشخص شده درزیر می باشد آشنا شد:


1)شناسائی نیازمندی های سازمان در ترسیم الگوی توسعه سازمانی ( توسعه کیفیت , توسعه سرمایه انسانی , توسعه محصولات , توسعه فناوری و) .


2)ایجاد امکان ترسیم سند راهبردی توسعه سازمان با محوریت پرداختن به اهداف , راهبردها , استراتژی و برنامه های اجرائی سازمان در انطباق با نیازمندی های مشخص شده در ارزیابی و تحلیل عملکرد سازمان در ادوار قبلی .


3)ایجاد امکان بهره برداری از بانک اطلاعات شاخص ها با ظرفیت پردازش شاخص ها در سه دسته اصلی شاخص های کلیدی , اختصاصی و فصل مشترک عملکرد .


4)ایجاد امکان برنامه ریزی عملکرد با تبدیل اهداف کلان به اهداف بخشی / کارکردی و ظرفیت بهره برداری از شاخص ها در طراحی اولیه مکانیزم پایش و اندازه گیری عملکرد کارکنان و حوزه ها .


5)بهره برداری از شیوه ای مناسب در ارزیابی و سنجش هماهنگ عملکرد کارکنان و حوزه ها درسازمان با محوریت بهره برداری از شاخص های عملکرد ترسیم شده در مکانیزم پایش و اندازه گیری عملکرد.


6)ایجاد امکان دستیابی به گزارشات تحلیلی ارزیابی و سنجش هماهنگ عملکرد کارکنان و حوزه ها با محوریت شناسائی نقاط قوت و قابل بهبود عملکرد کارکنان و حوزه ها .


7)بهره برداری از بانک جامع اطلاعات عملکرد کارکنان به عنوان بزرگترین بانک اطلاعاتی عملکرد در سازمان که در آن کلیه اطلاعات مربوط به برنامه ریزی , ارزیابی , پالایش و تحلیل ریزعامل های عملکرد به تفکیک فرد, تیم و سازمان در ادوار مختلف قابل شناسائی و گزارش گیری می باشد.


8)ایجاد امکان برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد کارکنان , حوزه ها و سازمان با رویکرد برنامه ریزی اقدامات اصلاحی بر پایه اطلاعات استخراج شده از تجزیه و تحلیل عملکرد ایشان در دوره های مختلف ارزیابی و سنجش هماهنگ عملکرد.


و. سایر محورها که می تواند در مسیر برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد سازمان مورد توجه مسئولین محترم در مجموعه های مختلف صنعتی و خدماتی کشور قرار گیرد. 



 

برنامه جامع توانمندسازی پارک های علم و فناوری

مدل برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس و بررسی نقش آن در توسعه توانمندی های سازمان

اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » (قسمت پنجم)

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت چهارم

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت سوم

اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » قسمت دوم

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران درده گام » قسمت اول

عملکرد ,های ,برنامه ,سازمان ,ریزی ,ها ,برنامه ریزی ,بهره برداری ,برداری از ,عملکرد کارکنان ,ارزیابی و ,ریزی استراتژیک ومدیریت ,ومدیریت عملکرد اورایس ,استراتژیک ومدیریت عملکرد ,سنجش هماهنگ عملکرد

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


زبان آموزی دلاوران بیلوار انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی البرز مطالب اینترنتی ذهن زيبا harmoneyikavir تخفیف بلاگی برای سن فایل اخبار تهران zendegizibas